Matlab R2007b Windows 7 Açılış Sorunu
[ Başlıklar(Programlama Dilleri) ] > [ Matlab ] > [ Matlab R2007b Windows 7 Açılış Sorunu ]
Oluşturma Tarihi: 18.10.2012 15.56

Bugün windows 7 32 bit işletim sistemi yüklü olan bilgisayarıma Matlab R2007b sürümünü yükledim. Fakat çalışma için programı açmak istediğimde açılmama sorunu ile karşılaştım.

Öncelikle uyumluluk modu ile windows xp service pack 3 e ayarladım fakat bu değişiklikte çözüm getirmedi.

Bunun üzerine yaptığım internet araştırmasında başka kişilerin de benzer sorunlarla karşılaştığını farkettim. Sorunun sebebinin program içerisinde bulunan java nın eski sürüm olmasından kaynaklandığını öğrendim.

Bu sorun için iki çözüm yolu bulunmuş. İster ilgili java sürümünün daha yeni versiyonunu indirip ilgili klasörü değiştirmek yada windows 7 temasını matlab kullanılacağı zaman klasik temaya geçirmek.

Ben pratik yolu seçerek windows 7 temasını klasik temaya geçirerek sorunumu çözdüm. Matlab kullanacağım zaman klasik, kullanmadığım zaman ise kendi temama geçerek problemimi çözdüm.

Diğer yolun anlatımına gelince tarif edileni aktarayım. Fakat geçerli bir çözüm olup olmadığını denemedim. Denemek isteyenler için:
Program files ta MATLAB \ R2007a \ sys \ java \ jre \ dizininde bulunan klasörü (örn bende jre1.6.0) indirdiğiniz son sürüm jre java ile güncelleyin. Klasörün adının eski adı gibi(örn jre1.6.0) olmasına dikkat edin.
Anlatılan ikinci yol bu. İlk yol denendi ve başarılı. Diğerini deneyip denememek size kalmış.


İyi Çalışmalar...

Ad Soyad
E-Posta
Kod

Henüz bu bloğa yorum yapılmadı. İlk yorum yapan sen ol...

Etiketler: matlab , R2007b , R2007a , windows , 7 , sorun , hata , acilmama , acilmiyor , nasil , yontem
Sitede su anda 2 kişi bulunmaktadir. Bugune dek 445875 kisi tarafından, 732953 adet tiklama yapilmistir.
© Susbi.com
Version 1.1
Site_Map